Пак ли метър ще мине Северна Македония?

Красимир Каракачанов и Андрей Ковачев коментираха спора със Скопие за съвместната история

Пак ли метър ще мине Северна Македония? | StandartNews.com

Политическият елит в Скопие смята, че и този път може да мине метър без да спазва договорите си с България и да влезе в ЕС, заяви в интервю за Канал 3 лидерът на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов. 

"Те продължават да смятат, че са центърът на Вселената и са на топа на Европа. Те смятат, че някой ще натисне България и ще се съгласим лошото им отношение да продължи", добави Каракачанов. 
 
"Никой не кара насила Македония да влиза в ЕС, те се натискат, така че да спазват договорите си. Ще има фактори, които ще осъществят натиск върху България, но ние сме член на ЕС, а не те, така че компромиси не трябва да се правят. Няма политик, който месеци преди изборите да се съгласи на компромис за Македония. ГЕРБ няма да ни помоли подобно безумие", призова лидерът на ВМРО. 

В предаването "Беновска пита" евродепутатът от групата на ГЕРБ Андрей Ковачев изрази категоричното мнение, че страната ни не бива да отстъпва от позицията си, основаваща се на историческите факти, и призова Скопие да преодолее омразата си от изминалите десетилетия, ако иска да продължи по пътя си към евроинтеграцията.

“Европейският съюз и България винаги сме подкрепяли присъединяването на всички страни от Западните Балкани“, казва Ковачев. 

“Особено сме подкрепяли Република Северна Македония. Единственото, което искаме, е да се преодолее омразата и фалшификацията на историята от тяхна страна“.

Ръката на България винаги е била протегната към Македония, категорично заявява евродепутатът. През годините страната ни е била пръв поддръжник на международната сцена към западната ни съседка и за в бъдеще това ще остане така.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай