Владислав Панев с тежка прогноза, какво ни чака

За съжаление ситуацията е изключително динамична не само в България, но и в целия свят, каза депутатът

Владислав Панев с тежка прогноза, какво ни чака | StandartNews.com

"115 депутати би трябвало да са сигурни, дали ще бъдат намерени още 6 е въпрос с повишена трудност, ние правим възможното. Винаги, ако от "Продължаваме промяната" поискат от нас, бихме съдействали по този въпрос. Това каза Владислав Панев от "Демократична България" в предаването "Още от деня".

За съжаление ситуацията е изключително динамична не само в България, но и в целия свят, допълни той.

След няколко месеца проблем няма да е инфлацията, а безработицата и рецесията, точно такива времена се задават най-вече в Европа. На България и трябва добро управление в тази ситуация, която ще възникне в обозримото бъдеще, смята Панев.

"Бяха постигнати изключително малки крачки със закриването на спецсъда и спецпрокуратурата, или пък в енергетиката, но това са наистина дребни крачки, вместо огромните, които предстоят", коментира още Панев.

"Парите се увеличават, а държавният дълг намалява, тоест фискалната позиция на държавата става по-добра, въпросът е че ни чака сериозна криза и то не само по отношение на цените. Важно е колко ефективно се усвояват еврофондовете", обясни Владислав Панев.

"Най-вероятно цените на горивата ще паднат с повече от 25 стотинки. Цените на петрола само днес са 10 процента надолу. Според мен цените на горивата ще вървят надолу",обясни Владислав Панев.

Депутатът коментира и цената на хляба.

"Мисля, че цената ще падне само заради нулевото ДДС, а и защото цената на пшеницата на международните пазари падна с 30 процента", каза още Панев.

"Хаосът в парламента може да се окаже лошо решение за България. В моментите на кризи става ясно коя държава ще върви нагоре и коя надолу. Казвам че е по-добре да се състави правителство, което има волята и мнозинството в Народното събрание да осъществи реформите, които са нужни на България, иначе е по-добре се върви към избори и служебен кабинет", заяви Панев.

"Трети мандат е възможен и който го получи трябва да положи необходимите усилия, на цена че ще бъде свършена определена работа. Ние от "Демократична България" няма да поискаме този трети мандат, но ако ни бъде даден, ще направим всичко възможно да съставим правителство, което да извърши реформи", каза още Владислав Панев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай