Вижте промените в БСП, кой откъде изпадна

Кристиан Вигенин бе избран за зам.-председател на Народното събрание

Вижте промените в БСП, кой откъде изпадна | StandartNews.com

БСП не спира с рокадите. Преди мути в парламента стана ясно, че Кристиан Вигенин е избран за зам.- председател на Народното събрание на Република България. „Предизвикателство е да бъдеш зам.- председател на институцията с най-ниско одобрение. Приех с благодарност номинацията на колегите от парламентарната група, защото вярвам, че Народното събрание е храм на демокрацията и ще отстоявам това разбиране. То е призвано да поставя на първо място интересите на гражданите и с работата си ще се старая да покажа, че това е възможно. Искам в ръководството на парламента да работим в съгласие, но съм готов да се противопоставям категорично на всичко, което противоречи на моите и на БСП базисни принципи - мир, демокрация, свобода, справедливост, солидарност”, каза той.

По предложение на Нинова, Георги Гьоков е освободен от зам.-председателското място в социалната комисия", съобщи "ПИК". На негово място отива Весела Лечева. Рокада бе направена и в комисията по спорт, където Лечева бе освободена от зам.-председателското място за сметка на Иван Ченчев. 

"Целта на всички смени е низвергнатият от Нинова Антон Кутев да бъде отстранен от всякакви постове", коментираха в кулоарите на Народното събрание. Той беше освободен от председателското място на комисията по взаимодействие с неправителствените организации и жалбите на гражданите, като на негово място Нинова е избрала да застане Георги Гьоков. Кристиан Вигенин пък бе избран в комисията по външни въпроси.  

Георги Търновалийски пък бе освободен от зам.-председателското място в бюджетната комисия, а негово място бе избран Румен Гечев.

С последното решение Валери Жаблянов и Анелия Клисурова бяха изключени от делегацията на ПАСЕ, а на тяхно място влезе Георги Йорданов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай