Вижте лавината от министерски клипчета. Побъркаха от майтап г-н Наско

Актьори се вдъхновиха, записват видеа на перваза

Вижте лавината от министерски клипчета. Побъркаха от майтап г-н Наско | StandartNews.com

Лавината от майтапи, подигравки и откровен гняв срещу министъра на културата Атанас Атанасов расте с пълна сила. Причината е видиоселфито, което министърът пусна от кабинета си, за да благодари на всички, които са го поздравили за рождения му ден. Атанасов стана на 32 години и в клипа пожела на приятелите си "щастлив петък и щастлив уикенд".

Гилдията се взриви от възмущение, творци и политици цял ден коментират надрусан ли е бил министърът. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска министрите всеки ден да се тестват за наркотици, бившият здравен министър Костадин Ангелов сериозно се загрижи дали Кирил Петков няма да бие Атанасов.

Иво Сиромахов министър на културата? Ето отговора му

Скъпи приятели, с вълнение ви съобщавам, че приех поста министър на културата, обяви Иво Сиромахов. И благодари на предшественика си: „Никога не съм бягал от отговорност. Когато има да се свърши нещо, аз отивам и го свършвам. Така ще направя и с българската култура. В никакъв случай не подценявам свършеното от моя предшественик, г-н Наско. Той е свършил доста работа и аз ще се опитам да награждам върху стореното от него.”.

Заради видеото! ГЕРБ жали министъра на културата, актьори го майтапят

"Няма лошо да си на 21 години министър. Пардон! На 31! Няма лошо да стоиш в кабинетчето, да си пафкаш козчета и да си правиш селфитa. Лошото е, че хората на изкуството почти две години нямахме работа, а министерство на културата, както и всички държавни институции, не си мръднаха и пръста да помогнат. Мерки 60 на 40… Подигравка! Без да играе сопата, нищо няма да се промени тук!За да си знаят следващите", написа от своя страна лидерът на "Глас Народен" Светльо Витков, фронтмен на култовата група „Хиподил”.

Актьори и музиканти започнаха да си правят „министерски клипчета” ала Атанасов, обявявайки акция „Предай нататък”. С изпълнения в стил министъра блеснаха актьорите Филип Аврамов и Веселин Плачков, музикантът Венци Мицов избра неговият клип да е от банята.

Актьорът Филип Аврамов нахиса във Фейсбук "Здравейте, аз съм Просто Фильо от квотата на театралните актьори. И това не е шега, з@щото съм известен. Днес си направих селфи и видео, вдъхновен от Nasko Atanasov, за да ме видят и чуят в Министерство на културата. Здравей татееееее, Здравей Наскоооо." И засне пародиен видеоклип, в който казва: "Нямам представа какво възнамерявате да правите, но обещавам, че много ще ми втръсне, ако не увеличите средствата за култура". По примера на министъра, актьорът пожела на ведомството "щастлив мандат".

Театрална режисьорка Лилия Абаджиева коментира: "Не мога да повярвам на това, което си направил и до каква степен пародията може да не е просто пародия, както е в твоята гениална видео-реплика, но и да зададе важните въпроси!".

ВИЖ ОЩЕ: Ерджан Ебатин с уникален клип за МИНИСТЪРО си (ВИДЕО)

"Културата е в поза партер щом всички можем да понесем това "нещо" и това отношение! Амин! Просто ОСТАВКА!!!", написа режисьорът Виктор Божинов.

Ето още коментари от мрежата:

Николай Малев, политически анализатор: Не вярвах, че #промяната ще е отчаян министър на перваза. На 32.

Калина Андролова, журналист: Слава кокаине е работата в ПП! Това правителство е препълнено със системни грешки. Като започнем от министър-председателя и стигнем до министъра на крек-културата и нежните емоции...

Васко Мавриков, тв водещ: Когато джойнтът беше левче

Емил Соколов, политически анализатор: Някой да каже на министъра на културата да свали видеото на секундата, че една седмица сега това ще гледаме. От друга страна това ще е най-популярното произведение на изкуството, излязло от Министерство на културата

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай