Виктория Василева обяви големи промени в съдебната власт

Прокуратурата ще работи по изцяло различен начин, заяви тя

Виктория Василева обяви големи промени в съдебната власт | StandartNews.com

"Разбира се, че подкрепяме всички усилия в посока подобряване работата на прокуратурата, защото няма нормално мислещ човек, който да не смята, че прокуратурата с работата си по този начин наистина е пречка за развитието на България".

Това каза Виктория Василева, заместник-председател на ПГ на "Има такъв народ", в предаването "Още от деня" по БНТ.

"Имаме много ясна програма за реформи в съдебната власт и това е записано в коалиционното споразумение между 4-те партии", изтъкна тя.

Предстои гледане в Народото събрание на Закона за съдебната власт, предстои закриване на спецсъда и спецпрокуратурата, редица закони, които наистина да реформират из основи начина, по който работи прокуратурата, посочи зам-прдседателят на групата на ИТН.

Василева подчерта, че става въпрос не за махане на една личност и замяна с друга, а де се промени моделът на работа на прокуратурата.

Тя коментира и случая със сделките на "Булгаргаз", като посочи, че е смелост от страна на Александър Николов, който е от ИТН, да седне на министерския стол, тъй като проблемите в енергетиката не са от вчера и днес, те са от месеци и години назад.

"Колкото до скандала с продажбата на този пакет на борсата - в случая няма абсолютно нищо сензационно. Това беше просто една поредна ПР акция на опозицията, защото това е стандартна практика, нещо, което се е прилагало стотици пъти досега", отбеляза заместник-председателят на ПГ на ИТН.

И подчерта, че според ДАНС и други служби няма нищо укоримо по тази сделка, както и по начина, по който е била направена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай