Вигенин каза с кого ще преговаря БСП, ако получи третия мандат

Изборите могат да ни вкарат в още по-тежка агония, изтъкна депутатът

Вигенин каза с кого ще преговаря БСП, ако получи третия мандат | StandartNews.com

"Създадохме правителството, за да разграждаме модела на ГЕРБ и това не може да стане с депутатите на ГЕРБ. Затова няма как да бъдат приети подобни оферти".

Това заяви пред БНР депутатът от "БСП за България" Кристиан Вигенин, заместник-председател на Народното събрание, в коментар на заявеното от Бойко Борисов, че е щял да осигури 3-ма депутати от ГЕРБ, които да подкрепят кабинет с мандата на "Продължаваме промяната".

По думите му ПП започват да му приличат на "Има такъв народ" от миналото лято:

"Колегите от ПП трябва добре да преценяват подхода и действията си, защото вчера и днес започват да приличат на ИТН, които миналото лято се обидиха, че не са им подкрепили правителството, предизвика нови избори и виждаме къде са сега. ... Нека не се създава впечатление, че на тези избори се борим за още 4-ма депутати, напротив, ако има избори наесен - започваме от нула и ще видим докъде ще стигнем".

"Изборите могат да ни вкарат в още по-тежка агония. Нашата преценка е, че в този парламент все още е възможно да се формира мнозинство, което да продължи промяната", подчерта категорично депутатът от БСП и добави, че всяко търсене на съгласие е стъпка в добра посока. 

"Ако третият проучвателен мандат дойде при БСП, бихме положили усилие. Трябва да проведем разговори с останалите три партии, с които започнахме - ПП, ДБ и ИТН", заяви Вигенин.

Той изтъкна, че мнозинството от българите не искат предсрочни избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай