Вигенин категоричен за Северна Македония

Припомни кога трябва да е избора за нов председател на НС

Вигенин категоричен за Северна Македония | StandartNews.com

"Няма да има вдигане на ветото, каквото и предложение да дойде от Френското председателство", категорично заяви заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин.

"Смятам, че господин Никола Минчев абсолютно в съответствие с правилника и с решенията на Народното събрание не допусна ново гласуване по това дали да е закрито заседанието, така че основанието, по което беше формално поискана тази оставка, всъщност е спазването на правилника и законите, така че всички си признаха, че на практика решението за неговата оставка е политическо и то не е свързано с неговата работа".

Това коментира в интервю за предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" Кристиан Вигенин, заместник-председател на Народното събрание:

"Дори според правилника подобно искане за оставка на председателя, за отстраняване на председателя, може да се иска при системни нарушения. Новото мнозинство реши брутално да се разправи с председателя и да се опита да обърне и правилника с хастара обратно, за да покаже, че вече има други, които определят правилата на играта"."Би трябвало господин Мирослав Иванов да ръководи днешното заседание в Народното събрание, тъй като в ситуацията, в която сме от вчера, временно председателството на Народното събрание се поема от заместник-председателя от най-голямата парламентарна група", отбеляза заместник-председателят на Народното събрание:"В случая това е Мирослав Иванов от "Продължаваме промяната". Той изпълнява тази функция до избирането на нов председател.

Изборът на председател по правилник трябва да се състои в 14-дневен срок"."Няма да има вдигане на ветото, каквото и предложение да дойде от Френското председателство", категоричен е заместник-председателят на Народното събрание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай