Видин има нов областен управител

Министерският съвет прие решение за освобождаване на досегашния губернатор

Видин има нов областен управител | StandartNews.com

Министерският съвет е приел решение, с което освобождава Албена Георгиева от длъжността областен управител на област Видин. На поста областен управител се назначава Момчил Станков, съобщават от пресслужбата на кабинета.

Момчил Станков е заемал поста областен управител на област Видин в периода от ноември 2014 до февруари 2017 година. До момента е административен директор на Русенския университет „Ангел Кънчев“, филиал Видин.

Областният координатор на ГЕРБ Владимир Тошев пред радио Видин разкри причините, довели до уволнението на Георгиева.

„Най-вероятно е за несправянето с работата и за създаване на напрежение в институцията. Доколкото аз съм информиран, доста време вече вече там напускат хора. Обстановката е много неработеща, много неприятна. Мисля, че има връзка и с магистралата, която трябва да почнем да строим, защото една голяма част от документацията, която трябва да бъде, основно по отчуждителните процедури на имотите, не се придвижва достатъчно енергично от областна управа“.

Преди да влезе в областната управа на Видин, Албена Георгиева е имала 8 години трудов стаж и само една месторабота - била е педагог във видинското училище "Петър Берон".

През март 2015 г. тя е назначена за зам.-областен управител, а през май 2017 г. оглавява областната администрация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай