Вторник,

Виден бесепар отвори уста! Как смаза конкуренцията

От: Редактор -
2880
Виден бесепар отвори уста! Как смаза конкуренцията
A
A
A

"Дебатът" между "Продължаваме промяната", ГЕРБ и БСП в ефира на БНТ прерасна в скандал и говорене един през друг. През по-голяма част от времето Борислав Гуцанов от БСП не позволи на останалите да изкажат тезите си, а темата най-вече се въртеше около даването на оръжие за Украйна и енергийната независимост на страната ни.

"Най-важното нещо е мирът в България, Европа и света. Животът е един-единствен. Не може с такава лекота да коментираме даване на оръжие и военен конфликт. Големият конфликт не е между Русия и Украйна. Това е конфликт между Русия и САЩ. Еднополюсният свят се разпада. Стара Европа е най-потърпевша от това, което се случва. В БСП сме за мирни преговори. Войната никога няма да свърши, ако се продължава въоръжаването на Украйна", посочи Гуцанов, цитиран от novini.bg.

Даниел Митов от ГЕРБ подчерта, че е повече от ясно, че предпочитаният вариант е мир. Но въпреки това войната вече е реалност. "Войната започна Путин, тя вече е факт. Започната е от този, когото браните с неговите собствени тези - Путин", обърна се той към колегата си политик от БСП.

Даниел Лорер от "Продължаваме промяната" припомни, че през 2014 година Русия превзе Крим и части от Донецк и Луганск. "Ако Путин придобие апетит към Варна и Добруджа, защото има руски малцинства? Ще преговаряме с него за София и за Плевен?", попита той риторично Гуцанов.

Лорер отбеляза, че цяла Европа почти се е отървала от руските горива и се е преориентирала към други доставки.

 


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com