Вежди пред тежко решение, кога ще го вземе

Оставката на Рашидов като депутат поискаха от Български фонд за жените

Вежди пред тежко решение, кога ще го вземе | StandartNews.com

В деловодството на парламента все още не е депозирана оставката на Вежди Рашидов като председател на Комисията по културата и медиите, за да стане факт тя трябва да бъде гласувана от Народното събрание. 

ВИЖ ОЩЕ: Татяна Дончева наля масло в огъня. Каза за какво Вежди е прав

Това ще се случи през септември в сградата на бившия партиен дом, където депутатите ще подновят работа си след ваканцията. Не е изключено тогава Рашидов да подаде и оставката си като депутат. Припомняме, че от ГЕРБ-СДС поискаха той да напусне поста, след като негов коментар за жените жертва на домашно насилие, направен в почивката на извънредното заседание на парламента, предизвика скандал и вълна от възмущение. 

ВИЖ ОЩЕ: Примката се затяга. Гонят Вежди и от парламента

В телефонен разговор пред NOVA той заяви, че след края на месец август ще вземе окончателно решение дали да остане в парламента. За да се запази уговорката за разпределение на председателските места в комисиите, от ГЕРБ отново трябва да номинират кандидат.

ВИЖ ОЩЕ: Даниел Лорер се нахвърли яростно на ГЕРБ, причината

Позицията на „Възраждане” за скандала дойде едва днес. Те посочват, че сме станали свидетели на „лицемерие” от така наречената демократична общност, но никой не е обърнал внимание на одобрителната усмивка и дружеския смях на Никола Минчев. От БСП определиха като „недопустими” думите на Рашидов, а ДПС и ИТН не коментираха темата.

ВИЖ ОЩЕ: Горещо от Витанов, грешката на Вежди

Оставката на Вежди Рашидов като депутат поискаха от Български фонд за жените и призоваха всички партии да я гласуват. „Вие нямате място в българския парламент! А извинението ви няма никаква стойност”, посочват от организацията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай