Примката се затяга. Гонят Вежди и от парламента

Българският фонд за жените с остра позиция

Примката се затяга. Гонят Вежди и от парламента | StandartNews.com

Българският фонд за жените призова Вежди Рашидов незабавно да подаде оставката си като народен представител. Повод за недоволството стана коментар на депутата от ГЕРБ-СДС, направен в почивката на извънредното заседание на парламента в понеделник. „Има и сега закони. К‘во чешеме езици? Всички к**ви се събудиха да се сетят, че са били преди 15 години изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го направиха на маймуна“, каза Рашидов по време на пленарната почивка, когато се предполага, че микрофоните са изключени. Водещата заседанието Росица Кирова обаче бе забравила да го направи и цяла България чу грозните думи на Рашидов.

ВИЖ ОЩЕ: Горещо от Витанов, грешката на Вежди

„Вече почти сме привикнали към заседания, които се превръщат в политически цирк, в арена на реч на омраза и нападки към гражданските организации, в състезание по нехайство, по време на които се измества фокусът от нужните промени в законодателството и наболелите, дълбоко вкоренени в обществото ни, проблеми с домашното насилие и насилието, основано на пола”, пишат в позиция до медиите от Българския фонд за жените.

ВИЖ ОЩЕ: Вежди със скандални думи за насилието над жените. Извини се

„Заседанията се превръщат и в трибуна, от която крайно регресивни партии изразяват гръмогласно собствените си политически послания без капка загриженост за 13-те убити жени от началото на годината и останалите 1 милион българки, които страдат от насилие всеки ден. Те са унижение за жертвите на домашно насилие и насилието над жени в нашата държава”, посочват още оттам.

От Българския фонд за жените допълват, „че не е достатъчно от ГЕРБ да поискат оставките Ви от две комисии – това няма да заглуши думите Ви”. И призовават народните представители от всички партии да гласуват оставката на Рашидов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай