Венци Стефанов разтърси България с думи за Алексей Петров и Къро

Иобственикцй футболен клуб „Славия“коментира пред БНТ събитията в страната от последните месеци

Венци Стефанов разтърси България с думи за Алексей Петров и Къро | StandartNews.com

От много знакова сграда в София бизнесменът и собственик футболен клуб „Славия“ Венцеслав Стефанов коментира пред БНТ събитията в страната от последните месеци.

Бизнесменът беше помолен да коментира как би могъл да е помогнал Алексей Петров за създаването на кабинета: Как е помогнал точно? С каратето, с какво е помогнал? Гонил си е собствения интерес, някъде да се мушне и той. Както едно време, няма да забравя, най-тежкия момент в живота, когато отидох при него за помощ, когато се случи това с моето дете, и ме гледаше от високо, каза тия: „Неща са от моя приоритет, аз гледам големите работи“.

Стефанов каза, че тогава бил помолил и шефа на баретите Филко Славов, който по-късно се самоуби. „Господ си прибира вересиите“, каза той.

„Алексей Петров, за мен се преекспонира неговата роля. Гледаше някъде все да е, както казват на жаргон „у кириза“, посочи той.

Относно „логистичната подкрепа“, той заяви: „Как? Карал ги е с автомобилите или на гръб? Логистика как? Да ги запознава няма нужда. Предполагам, че с нещо друго е съдействал ама…“

Стефанов коментира и разстрела на Красимир Каменов-Къро: „Каква политика при Къро? Лека му пръст, жалко за жената. Къро сигурно си е имал достатъчно грехове и поводи да се случи това нещо. 100%. За да отидат в една държава на хиляди километри, да те намерят и по този начин да се извърши убийството… Това е невъзможно, ако не са техни вътрешни хора“.

„Къро просто беше свикнал и живееше с тези мисли от 90-те години, с 20-30 души охрана ходеше. Купи къща до резиденцията на премиера на България. Седят 3 души пред резиденцията, пред неговата 30. В Бояна. Тоя да му се отчита, оня да му се отчита, това са неща, които трябваше да останат в миналото“, смята той.

Според него Къро нямал влияние в родната политика: „Къро да окаже влияние? Ще даде 100, 500 хил. на една политическа партия? И какво ще направи?“, попита той.

Според него Бойко Борисов е най-силната фигурна в българската политика: „Тия дето го арестуваха, сега го целуват. Защото той държи ключа от бараката.”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай