Събота,

Велислава Дърева с уникален коментар за Нинова и Радев

От: Редактор -
36601
Велислава Дърева с уникален коментар за Нинова и Радев
A
A
A

На 4 февруари преди 25 години БСП върна властта, за да спаси държавата и себе си. Сега на този конгрес Нинова пожертва БСП заради собствената си власт. Виждаме една деградация, което е очевиден факт.

Аз не мога да си го измисля. На 22 януари се знае, че президентът стъпва в длъжност. Излиза Кристиан Вигенин в някоя медия и казва, че не са се сетили. Целта е ясна - да не се отиде, да не бъде поздравен президентът.

Просто да я няма нея и нейните приближени. 25 години тези хора не запомниха кога встъпва в длъжност президент. Това коментира журналистът Велислава Дърева в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич".

"Това е продължение на политиката, провеждана лично от Корнелия Нинова. Политика, която отне много гласове на БСП, защото изначално Нинова и нейните приближени не заявиха ясна позиция на БСП за подкрепа на Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат, но за тяхно удоволствие, може би, беше избран Радев за втори мандат", допълни Дърева.

"Радев никога не е имал какъвто и да е било проблем по отношение на БСП. Очевидно това отношение идва от личността на Нинова. Не мога да доловя всички душевни движения, но в края на 2020г. започна процесът на дистанцията, което беше груба грешка, защото в крайна сметка членовете и симпатизантите на БСП не се съобразиха с поведението на Нинова и гласуваха за Румен Радев и Илияна Йотова", коментира журналистът.

"Не за първи път Нинова свиква цял конгрес само заради нейната оставка. Най-напред каза, че си подава оставката, но отиде на конгреса и каза, че никаква оставка няма да даде.

Сега каза, че си дава оставката и поема цялата отговорност, а после задкулисно се събират някакви подписи, които никой не видя. Беше казано, че 500 делегати на конгреса са се подписали срещу нейната оставка, а никой не видя тази подписка и кои са тези 500 делегати", каза още Дърева.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички