Велик майтап! Свиленски искал да открадне най-милото на Борисов

Тайната разкри Росен Желязков

Велик майтап! Свиленски искал да открадне най-милото на Борисов | StandartNews.com

Голяма тайна разкри председателят на парламента Росен Желязков.

Зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски" издърпал от ръцете му папката с имунитета на Бойко Борисов. Сценката се разиграла на вратата на кабинета на парламентарния шеф, разказа самият той от трибуната на НС.

Желязков позволил на Свиленски да влезе в стаята му и да прочете заявлението на Борисов, че доброволно се отказва от имунитета си, тъй като от БСП вече две седмици настояват, че го няма депозиран в деловодството. Темата беше повдигната и тази сутрин за пореден път, първо от соцдепутата Иван Ченчев, после и от Свиленски.

"Лично г-н Свиленски се запозна със заявлението, вие също, видяхте входящия номер. Дори г-н Свиленски хвана папката, сложи си я под мишката, за да я носи в стаята на БСП. Играехме си "накъде с таз книжчица под мишчица". Дърпахме се на вратата, за да мога да си я взема обратно, но вие имахте възможност да се запознаете в деловодството", заяви Росен Желязков и разсмя залата.

Свиленски отрече да е отивал в стаята на социалистите.

"Няма да споря накъде съм тръгнал с таз книжчица под мишчица. Бях тръгнал към деловодството, където са си подавали имунитета всички народни представители досега", отвърна депутатът от БСП.

Желязков пък беше категоричен, че подаденото заявление от Борисов за съгласие за отказ от имунитета е неотменимо, веднъж дадено, то действа и органите могат да работят по него.

"Заявлението със съгласието е подадено, тогава, когато беше съобщено", каза председателят на парламента и посочи датата 7 юли. Повод беше въпросът на социалиста Ченчев, че "вече осми ден в деловодството липсва имунитетът на Бойко Борисов".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай