Понеделник,

Василев: Без образование и здравеопазване нямаме бъдеще

От: Агенция Стандарт -
A
A
A

АЕЦ "Белене" няма как да бъде реализиран като проект - площадката не отговаря на условията след "Фукушима". Това заяви днес в Плевен бившият служебен финансов министър Асен Василев, представляващ коалицията "Продължаваме промяната". Той смята, че трябва да се удължи животът на реакторите в АЕЦ "Козлодуй" и там да бъдат изградени допълнителни ядрени мощности. Василев подчерта, че важно за Плевен и региона е да се оправи напояването, което е необходимо за земеделието, да се развият възможностите за индустрия, да се подкрепи и надгражда работата на Медицинския университет.

За бъдещето на АМ "Хемус", той отговори, че неговият стремеж е тя да бъде завършена максимално бързо. Василев допълни, че за да стане това, трябва да се направят отчуждаванията, да се издадат строителните разрешения, за да бъдат завършени строителните дейности. Пари има за завършване на магистралата, проблемът е в организацията, смята той.

Помолен да коментира очакванията си за бъдещ кабинет, Василев подчерта, че иска правителство, което да започне да събира данъците, без да ги променя. Трябва да спре течовете, както започнахме да правим през последните четири месеца, изтъкна той.

"Искаме правителство, което да обърне сериозно внимание на образованието и на здравеопазването, защото тези две системи не се ли оправят, България няма как да има бъдеще. Всичко това трябва да стане без да се вдигат бюджетните дефицити над Маастрихтските критерии, т.е. да останем в около 3 процента бюджетен дефицит. Пари ще има за всичко, ако си ги съберем и спрем течовете и кражбите", каза Асен Василев.

Визитата му в Плевен бе част от националната обиколка на "Продължаваме промяната" за срещи с гражданите, пише БТА.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички