Васил Терзиев с нов призив. Кани всички лидери

Иска дебат за приоритетите на София

Васил Терзиев с нов призив. Кани всички лидери | StandartNews.com

"Неведнъж съм изразявал готовност да бъда кмет на всички софиянци и да защитавам интересите на всички граждани. За да постигнем устойчиви резултати и да подобрим значително качеството на живот в София, съм готов да разговарям с всички политически сили". Това написа преди минути новоизбраният кмет на София Васил Терзиев.

Постът, който той сподели в личния си фейсбук профил, е по повод разкритието на ПР-а на ГЕРБ Никола Николов, че Терзиев е изпратил писмо на лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, в което го кани на среща. Това се е случило точно по време на кървавите протести, разиграли се в четвъртък вечерта в центъра на столицата

"Изпратих покани за срещи до лидерите на всички партии и коалиции, представени в Столичния общински съвет (СОС), които да проведем преди заседанието на Съвета на 20 ноември.

Целта е да обсъдим общите политики и приоритети за развитието на София, както и начините те да бъдат подкрепени в бюджета на Столичната община през 2024 г. В програмите ни за управление на столицата имаме достатъчно общи приоритети, по които можем да работим заедно в полза на гражданите на София.

Вярвам, че ще намерим пресечните точки и общинският съвет ще може да започне ефективна работа още следващата седмица, за да решава неотложните проблеми в нашия град", поясни Терзиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай