Върнаха Съюза за стопанска инициатива в Тристранката

Върнаха Съюза за стопанска инициатива в Тристранката | StandartNews.com

София. Днес, 16 юли 2013 г., Върховният административен съд отмени репресивната мярка, наложена от правителството на Бойко Борисов, с която Съюзът за стопанска инициатива беше отстранен от Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Независимата съдебна власт отхвърли с решението си поръчковия опит да бъде заглушен гласа на малкия и среден бизнес. Правителството на Бойко Борисов не само ликвидира 150 хиляди фирми, но отне и правото на малкия и среден бизнес в България да бъде представен. Съюзът за стопанска инициатива представлява няколко хиляди фирми и предприятия от 46 бранша с близо 200 хиляди работни места.

Съюзът за стопанска инициатива си поставя за цел да предприеме всички необходими правни и фактически действия за създаване на условия за възстановяване на малкия и среден бизнес в България.

Той ще предложи на Министерски съвет спешно да се създаде Кризисен съвет за малкия и среден бизнес, който да работи за решаване на икономическите проблеми на българските граждани, които са от съдбовно значение за тях и особено за младите хора в България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай