Валери Симеонов: Не съм „Шарли“

Валери Симеонов: Не съм „Шарли“ | StandartNews.com

София. „Не съм „Шарли". Не мога да се отъждествя с едно издание, което три пъти е фалирало, защото не е четено". Това заяви в сутрешния блок на бТВ председателят на групата на „Патриотичния фронт" в НС Валери Симеонов.

Повишения интерес към първия тираж на френското сатирично издание е рекламен трик за увеличаване на на тиража, смята той.

„Тиражът на „Шарли Ебдо" е бил 27 хиляди във Франция, колкото е нашият седмичник „Десант" в България. Какво толкова му пляскаме - всичко това е една рекламна кампания", коментира още националистът. И изтъкна, че ще следи тиражът на „Шарли Ебдо" след три месеца.

"Този вестник преминава рамките на добрия тон, за него няма нищо непозволено, а има неща, с които човек не бива да се гаври. Колкото и една религия да е варварска, каквато е ислямът, не бива да се преминават някои граници", коментира още Симеонов за изданието и изтъкна, че „Шарли Ебдо" е оплювало и България.

Валери Симеонов разкритикува остро реакцията на френските служби след атентата. И уточни, че е започнал да гледа на родната полиция с друго око след това.

Двамата братя Куаши е трябвало да бъдат изведени от печатница живи, за да може да се разследват действията им задълбочено, смята още Симеонов. Френските командоси не е трябвало да ги разстрелват, а да им пуснат газова граната или снайперист, който да ги простреля в краката, каза още националистът и изтъкна още, че не одобрява как френски полицаи са се качвали и слизали с асансьор на няколко пъти.

Акцията на братя Куаши е самосиндикална и не е обвързана с ислямистки групировки от Близкия Изток, смята Симеонов. И изрази своето съмнение, че по-скоро става дума за дрога или алкохол.

Франция сама си е отгледала терористите и обяви, че френското общество е тежко разединено, каза председателят на ПФ. „Откъде са тези „Калашници", на всеки ъгъл във Франция се вадят „Калашници", констатира той.

„Забелязахте ли как Оланд поздрави останалите лидери по време на похода на солидарността? Той целуна всички по бузките, а на Давутоглу подаде само ръка. Това е знак за неприемане на съболезнованията, знак за разграничаване", продължи неговият коментар.

Валери Симеонов не се ангажира с прогноза дали атаките във Франция ще се трансформират в поредна акция срещу ислямски групировки в Близкия Изток.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай