Валери с Национален фронт на спасение на Цветанов

Ролята на шефа на ПГ на ГЕРБ е изключително важна, значима и незаменима, каза лидерът на НФСБ

Валери с Национален фронт на спасение на Цветанов | StandartNews.com

Национален фронт за спасение на Цветанов организира трети ден лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Докато ГЕРБерите мълчат за шефа на структурите си и чакат да видят накъде ще задуха вятъра, Симеонов и хората му са на амбразурата.

ВИЖ ОЩЕ: Първи думи на Цветанов: Имам конкретно решение

Без Цветанов определено в парламента ще се работи много по-трудно, ако въобще парламентът работи, заяви пред журналисти Валери Симеонов по повод евентуалната оставка на Цветанов като депутат.

ВИЖ ОЩЕ: Държавата в очакване на Цветанов

Според Симеонов ролята на Цветанов е изключително важна, значима и незаменима, като един посредник между различните групи, крайни полюси в различни законопроекти или решения. Той е човек, който виждам, че с всяка година се усъвършенства в ролята си на политически посредник и обединител, коментира лидерът на НФСБ. По думите му Цветанов трудно ще бъде заменен.

ВИЖ ОЩЕ: Биха в аванс дузпата на Цветанов

На въпрос дали очаква още оставки заради имотния скандал, Валери Симеонов коментира, че оставката е личен морален акт. Става въпрос за утвърдена схема в България за източване на ДДС, за укриване на ДДС и на данъци, тази схема е масово използвана от строителните фирми и тя е известна на НАП, посочи той.

Попитан дали ще иска среща с премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, за да не бъде изваден Цветанов от парламента, Симеонов каза, че всяка партия си решава кадровите въпроси сама и не е редно да се бъркат във вътрешните въпроси на ГЕРБ. В отговор на въпрос, Симеонов коментира, че оставка на Цветанов определено може да доведе до трус, за предсрочни избори обаче не му се иска да мисли, но не са невъзможни.

Защитна реч за Цветанов дръпна вчера и депутатът от гражданската квота на „Националния фронт за спасение на България“ Емил Димитров - Ревизоро. Решение на ръководството на ГЕРБ за бъдещето на председателя на парламентарната група Цветан Цветанов поставя на карта бъдещото функциониране на Народното събрание, каза Равизоро. „При всички случаи ще бъде много трудно, ако се стигне до такова решение, защото той ръководи и страната, и организация, и избори, и всичко. Кворумът в момента зависи от усилията, уменията, комбинативността, обещанията, които дава Цветанов на всички останали. Без него ще бъде много по-трудно. Не съм сигурен дали ще има друга фигура, която, излъчена от големия коалиционен партньор, да може така добре да комуникира с всички политически сили“, обобщи Емил Димитров.

В същото време страницата в защита на втория в ГЕРБ "Цветанов е невинен" не се радва на одобрение. От неделя досега тя събира малко над 800 лайка, при положение, че управляващата партия има 95 000 членове. Както "Стандарт" вече написа, вместо да я подкрепят, ГЕРБерите масово трият от Фейсбук снимките си със силния до днес човек.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай