Държавата в очакване на Цветанов

Има ли война Борисов Цветанов и до какво ще доведе тя се питат ГЕРБерите

Държавата в очакване на Цветанов | StandartNews.com

Държавата замря. В очакване на Цветан Цветанов… е анонсът, който върви от сутринта по телевизиите. Знайни и незнайни анализатори хвърлят боб от екрана и във фейсбук кога ще се завърне вторият човек в ГЕРБ от САЩ и колко оставки носи в джоба си – една, две или цели три. Къде ще отиде първо – в посолството на САЩ или в направо „Бояна” при премиера Бойко Борисов? На четири очи ли ще разговарят двамата или директно ще има заседание на Изпълнителната комисия в ГЕРБ? Кои от членовете й ще участват в решаването на съдбата на Цветанов? Има ли война Борисов Цветанов и до какво ще доведе тя…Сякаш чакаме папата: ГЕРБербери се чудят да чакат ли с цветя и фанфари Повелителя на структурите на летището или да се спотайват докато бурята отмине, други  броят минутите, следят самолета, цъкат с език и потриват ръце пред сеира.

В такова нездраво очакване държавата е тръпнела досега само при посещенията на най-висши правителствени особи или на най-тежки престъпници – като Северин или ексцентричните хотелиери на прехода семейство Баневи.

Че много неща ще се променят след заседанието на Изпълнителната комисия на ГЕРБ е ясно. Но да се говори за политическа криза, каквато паника вече се насажда, е пресилено. И преиграно. Парламентът събра кворум от раз –123 гласа и то без Цветанов. Ясно е, че Борисов няма да прости петното с апартамент гейт и ще иска Цветанов да поеме отговорността си като Цецка Цачева и двамата зам.-министри. Нормално е и вторият в ГЕРБ да се бори докрай за позициите си.

Развръзката е въпрос на часове

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай