Валентин Василев помага на хората да се лекуват

Валентин Василев помага на хората да се лекуват | StandartNews.com

РАЗГРАД

Име, партия: Валентин Василев, ПП ГЕРБ
Зодия, девиз: Козирог, "Готов съм да работя за по-доброто бъдеще на Разград"

Цели за управление в следващите 4 години: Готов съм да работя за образование и грижи за децата и младите хора на Разград. Адекватни социални услуги Повече и по-достъпни здравни грижи чрез създаване на общински здравен фонд, чрез който ще се осигуряват средства за частично подпомагане на лечението на гражданите, отпускане на стипендии за студенти/специализанти от Разград за обучение по медицина, общинска подкрепа на лекари от други населени места; Изграждане на общински хоспис и рехабилитационен център. Превръщане на старата градска част в архитектурен комплекс, затворен за автомобили. Подкрепа за изграждане на нова църква в Разград. Устойчиви инвестиции в екологията, ВиК и управлението на отпадъци чрез изграждане на еко парк с подходяща за биоразнообразието на Разград растителност; оптимизиране на системата за управление на отпадъци.

С какво се гордеете във вашия град и от кое вие срам: Обичам Разград, тук е преминал целият ми съзнателен живот - познавам всяко кътче от общината, имам спомени навсякъде. Гордея се с историята, с миналото на общината, с хората на Разград, с техните широки, честни сърца. Скъпа ми е природата, с която сме заобиколени и която може да върне спокойствието на всеки дори след най-тежките дни. Но не искам да продължа да виждам града, непроменен и все по-западащ. Не ми харесва по улиците да се разхождат все по-малко млади хора, а дъщеря ми да мисли за живот другаде. Дразнят ме неуредените улици, тъмните паркове, градинките, превзети от растителност. Не приемам усилията да се хвърлят в центъра, а кварталите да са оценени, като втора категория място за живот, като временни спални.
Кое е първото нещо, което ще направите като кмет на Разград: Преди всичко ще се постараем в много кратки срокове да оценим реалната ситуация в общината. Заедно с това ще трябва да започне много бърза подготовка за бюджет 2016 г. Паралелно с това трябва да се следят и използват новите възможности по оперативните програми, които вече стартираха, включително и Програмата за трансгранично сътрудничество с Румъния, Дунавската стратегия. Много важно е също така от самото начало да „обърнем" работата на администрацията и да докажем, че общината наистина може и трябва да работи за гражданите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай