В деня на жената: Кючюк на среща с председателя на ЕП Роберта Мецола

Двамата лидери разговаряха за равнопоставеността между половете

В деня на жената: Кючюк на среща с председателя на ЕП Роберта Мецола | StandartNews.com

Лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк се срещна днес с председателя на Европейския парламент Роберта Мецола. В Международния ден на жената двамата лидери разговаряха за насърчаването на равнопоставеността между мъжете и жените, политическото и бизнес представителството.

Евродепутатът от ДПС поздрави Роберта Мецола за празника и изрази съгласието си, че равнопоставеността между жените и мъжете на пазара на труда, в степента на икономическа независимост и процесите на вземане на решение, както и борбата с насилието, основано на пола, са сред приоритетите, около които трябва да има общо съгласие.

„Осигуряването на равнопоставеност на жените и мъжете е основен фактор за реализиране на правата на всички граждани и е един от основополагащите принципи на Европейския съюз.  Постигането на напредък в равнопоставеността между мъжете и жените изисква съгласувани действия на всички институции в партньорство с бизнеса, гражданските и социалните организации.“, заяви Кючюк на срещата с Роберта Мецола.

От своя страна Мецола бе категорична, че Европейският парламент винаги е бил ревностен защитник на принципа на равенство между мъжете и жените. И двамата се обединиха около тезата, че равенството между половете е важна тема, по която трябва да се работи много по-активно както в политическите партии на национално и европейско ниво, така и в европейските институции.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай