Уникално! Политици от 12 държави на молитвена закуска в София

Събитието се организираше от инициативен комитет

Уникално! Политици от 12 държави на молитвена закуска в София | StandartNews.com

Държавници и политици от 12 страни се събраха в София на молитвена закуска. Събитието се организира от инициативен комитет, в който влизат конституционния съдия Филип Димитров, бивш премиер на България, лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, бившият министър на туризма Николина Ангелкова, бившият депутат от „Продължаваме промяната” Димитър Ташев и други.

Специални гости на молитвената закуска бяха принц Николаос фон Лихтенщайн и принцеса Маргарета фон Лихтенщайн, Вьолкман Клайн, депутат от ХДС в Бундестага, Альош Петерли, бивш премиер на Словакия, който след това е бил и евродепутат, политици от Украйна, Молдова, Лихтенщайн, Румъния, Германия, Великобритания, САЩ, Гърция, Ливан, Албания и Норвегия и България.

В духа на молитвените закуски, на добрия диалог в името на междучовешкото добруване, мира и стабилността, събитието събра бивши премиери, бивши и настоящи депутати. В този момент на разделение на нацията, рефлектиращо в дълбоки разногласия, да се съберем заедно, обединени от нещо, по отношение на което нямаме разногласия – нашата вяра в Бога, гласеше поканата за срещата. Нейната цел бе политиците да намерят съгласие помежду си.

Колкото и високо да се намираш в йерархията, винаги трябва да има някой над теб, каза принц Николаос фон Лихтенщайн, визирайки Бога. А Вьолкман Клайн призова политиците да се обединят в този труден момент.

Молитвената закуска се водеше от бившите народни представители Димитър Ташев („Продължаваме промяната”), Филип Попов (БСП) и Валентин Николов (ГЕРБ). В нея участваха политици от ГЕРБ, ДПС, ПП и БСП.

ГЕРБ бяха представени от евродепутата Андрей Новаков, вицепрезидента на ЕИБ Лиляна Павлова, депутатите Делян Добрев и Красен Кралев, бившият министър на туризма Николина Ангелкова.

От името на ДПС в молитвената закуска участваха лидерът Мустафа Карадайъ, зам.-председателите на Движението Йордан Цонев и Станислав Анастасов, зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид, вицепрезидент на Либералния интернационал, лидерът на европейските либерали и евродепутат от ДПС Илхан Кючюк, народните представители Адлен Шевкед, Елхан Кълков, Ертен Анисова, Небие Кабак и Фатме Рамадан.

От страна на БСП участваха депутатите Атанас Зафиров и Драгомир Стойнев, „Продължаваме промяната” бяха представени още от Йордан Терзийски.

В молитвената закуска участваха още кметовете на Бургас Димитър Николов и на Созопол Тихомир Янакиев, главният секретар на МВР Петър Тодоров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай