Ултиматумът на "Промяната" не мина. Ще предложат ли кабинет?

Имаме на 180 градуса различни виждания от БСП по темата за напредък на изборния процес, каза Никола Минчев

Ултиматумът на "Промяната" не мина. Ще предложат ли кабинет? | StandartNews.com

Голямото завръщане на хартията се случи. Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната" и заместник-председател на Народното събрание Никола Минчев пред bTV за промените в Изборния кодекс на второ гласуване. 

Той посочи, че машините за гласуване се превърнаха в скъпоструващи машини след завръщането на хартиената бюлетина. С връщането на хартиената бюлетина много на заден план минава дигитализацията на изборния процес, добави Минчев.

Промените в Изборния кодекс били едно от условията на ПП изобщо да предложат правителство на малцинството. Тази стъпка обаче няма да се сбъдне и когато приключи окончателното решение с промените в Изборния кодекс, при положение, че не ни се е сбъднал условието, няма да предложим кабинет на малцинството, подчерта Никола Минчев. 

 Той добави, че Изборният кодекс е важно законодателство, но изборният процес е в основата на самата демокрация.

Имаме на 180 градуса различни виждания от БСП по темата за напредък на изборния процес, намаляването на купения и корпоративен вот и това сега се връща назад, недоволен е Никола Минчев.  Той е възмутен още от БСП, които имали друга позиция през 2020 г. за машинното гласуване, а сега се обърнали и поискали да се върне хартиената бюлетина.

БСП преминаха от лагера на политическите сили, които искат да се борят с корупцията от близкото минало, те се връщат към старата практика на изборни машинации. Тази практика ПП не могат да я приемат, категоричен бе Никола Минчев. 

На него не му се вижда възможно всички партии да са в управлението, без да има опозиция. Около ГЕРБ има мнозинство, защото техните предложения минават най-лесно, коментира още Никола Минчев. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай