Понеделник,

Ултиматумът на "Промяната" не мина. Ще предложат ли кабинет?

От: Стандарт -
2514
Ултиматумът на "Промяната" не мина. Ще предложат ли кабинет?
A
A
A

Голямото завръщане на хартията се случи. Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната" и заместник-председател на Народното събрание Никола Минчев пред bTV за промените в Изборния кодекс на второ гласуване. 

Той посочи, че машините за гласуване се превърнаха в скъпоструващи машини след завръщането на хартиената бюлетина. С връщането на хартиената бюлетина много на заден план минава дигитализацията на изборния процес, добави Минчев.

Промените в Изборния кодекс били едно от условията на ПП изобщо да предложат правителство на малцинството. Тази стъпка обаче няма да се сбъдне и когато приключи окончателното решение с промените в Изборния кодекс, при положение, че не ни се е сбъднал условието, няма да предложим кабинет на малцинството, подчерта Никола Минчев. 

 Той добави, че Изборният кодекс е важно законодателство, но изборният процес е в основата на самата демокрация.

Имаме на 180 градуса различни виждания от БСП по темата за напредък на изборния процес, намаляването на купения и корпоративен вот и това сега се връща назад, недоволен е Никола Минчев.  Той е възмутен още от БСП, които имали друга позиция през 2020 г. за машинното гласуване, а сега се обърнали и поискали да се върне хартиената бюлетина.

БСП преминаха от лагера на политическите сили, които искат да се борят с корупцията от близкото минало, те се връщат към старата практика на изборни машинации. Тази практика ПП не могат да я приемат, категоричен бе Никола Минчев. 

На него не му се вижда възможно всички партии да са в управлението, без да има опозиция. Около ГЕРБ има мнозинство, защото техните предложения минават най-лесно, коментира още Никола Минчев. 


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com