Украинското знаме - на Паметника на съветската армия. Русия бясна

Изрисуваха монумента с дрон

Украинското знаме - на Паметника на съветската армия. Русия бясна | StandartNews.com

Задочна престрелка Украйна – Русия се състоя у нас заради Паметника на съветската армия. Върху една от фигурите на спорния монумент беше нарисувано украинското знаме. Това станало с помощта на дрон рано сутринта на 9 май - Деня на Европа.

Припомняме, че и миналата седмица се стигна до сблъсъци, когато активисти се опитаха да опаковат статуите с флаговете на България и Украйна. Малко по-късно се стигна и до напрежение между хора, които категорично подкрепят идеята за изпращането на военна техника в Украйна и такива – които са против. През цялата изминала нощ в района на паметника имаше засилено полицейско присъствие.

Посолството на Русия в София определи заливането на момумента с боя като "вандалска постъпка". В пост във Facebook Москва обяви: "Украинските вандали, които са направили това, са искали да кажат, че за тях жертвите сред участниците на българското антифашистко движение нямат никаква ценност. Особено цинично изглежда хитлеристката свастика на централната плоча на мемориала. За съжаление, отбелязваме, че нацизмът все още не е изкоренен в Европа даже с оглед на това, каква цена е платена за победата над него.".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай