Учредяват партия за извинение за възродителния процес

Партия "Помак" ще е факт до 2 седмици

Учредяват партия за извинение за възродителния процес | StandartNews.com

София. Партия, под името "Помак", ще бъде учредена с цел национално обединение и извинение за възродителния процес.
Това заяви Ефрем Моллов, председател на европейски институт "Помак" за bTV. Повод на разговора бе това дали наистина БСП се извини за Възродителния процес на митинга, организиран от социалистите и ДПС в София миналата събота.

Той добави, че българите-мюсюлмани са дали прошка, но извинението все пак е нужно.

Моллов каза още, че учредяването на партията ще е факт до 2 седмици и тя не е етническа. „Досега политическите модели се изчерпиха, експериментирахме с всякакви неща и в този нов политически модел всички ще се обединим", заяви Моллов. По думите му в момента никой не дава алтернатива на управлението на държавата.

„Тази партия няма перспектива и не е проблемът, че ще е поредната етническа партия. Въпросът е дали може да се преодолее миналото", беше коментарът пък на историка доц. Михаил Груев.

Нова партия на име „Помак" ще търси национално обединение и извинение за възродителния процес от управляващите. Това заяви в студиото на „Тази неделя" Ефрем Моллов, председател на европейски институт "Помак". Той добави, че българите-мюсюлмани са дали прошка, но извинението все пак е нужно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай