Цветанов: Промените във ВСС са провокация срещу премиера

Цветанов: Промените във ВСС са провокация срещу премиера | StandartNews.com

Не мога да коментирам мотивите за промените във ВСС, но остава усещане за провокация срещу премиера и правителството. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в сутрешния блок на БНТ. И уточни, че след споровете нещата би трябвало да се успокоят, а не да има изостряне на ситуацията.

Цветанов определи като „спекулация" твърденията, че новоизбраното лице на ВСС Димитър Узунов е близък до премиера. Той е категоричен, че Борисов има много контакти с различни хора, но винаги, когато нещо се случи, се търсят хора, които са близки с него.

„Не смятам, че въпросът с СМС-а до премиера е важен и определящ въпрос. Има толкова много работа, че не е необходимо да отделяме толкова място на това. А и не сме разследващ орган, за да открием кой е изпратил това съобщение", допълни зам.-председателят на ГЕРБ.

„Ще подкрепим промените в съдебната система, предложени от Министерството на правосъдието, това е важно и в парламентарната група на ГЕРБ има готовност да извърши необходимото", коментира още той.

МВР е консервативна система, където всеки опит за промени води до вътрешни сътресения, смята Цветанов. „И аз в тази структура бях подложен на натиск и атаки", призна той и изтъкна, че подкрепя реформите в системата на МВР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай