Цветанов: К. Георгиева не е обсъждан вариант за президент

Цветанов: К. Георгиева не е обсъждан вариант за президент  | StandartNews.com

Зам.-председателят на ПП на ГЕРБ Цветанов Цветанов заяви в ефира на бТВ, че Кристалина Георгиева не е била обсъждана за кандидат за президент на партията.

Кристалина Георгиева не е обсъждана за кандидат за президент на ПП ГЕРБ. Това каза зам.-председателя на ПП ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов в предаването „Тази сутрин" по БТВ.

"Мога да кажа, че септември месец ще бъде интересен. Това ще бъде началото на предизборния период. Убеден съм, че ГЕРБ няма да има проблем при получаването на достатъчно широка обществена подкрепа, както и от други формации", каза Цветанов като на въпрос жена ли ще бъде кандидатът за президент на ГЕРБ Цветанов заяви, че от партията не делят на жена или мъж.

"Казваме достойна кандидат-президентска двойка, която ще се представи отлично и разбира се ще стигне максимално до хората", добави още той, цитиран от "Фокус".

"Кристалина Георгиева не е обсъждана за кандидат за президент на ПП ГЕРБ. Този вариант не е обсъждан", каза Цветанов.

Във връзка с рождения ден на министър-председателя Бойко Борисов в понеделник Цветанов обясни, че от Китай е купил статуетка на Конфунций за премиера, тъй като човек на неговата възраст става много по-мъдър. "Той действително има сериозен опит и може да го предава и да бъде добър учител", поясни Цветан Цветанов.

Цветанов коментира и случилото се в Слънчев бряг миналата седмица: "Каква по-хубава политическа закрила за Димитър Желязков – Очите от това да разбиеш цял един сектор". Според него, за да се противодейства на престъпните групи по Черноморието, трябва да се види кой е в състояние да ги неутрализира и органите на реда да се опрат на хора, които могат да бъдат ефективни. "Нека да си припомним кой неутрализра Митьо Очите. Ако искаме ефективност, трябва да знаем на кого да разчитаме за противодействие", отбеляза той.

По думите му, бившият директор на Областната дирекция на МВР в Бургас Милен Димитров е показал как може да се работи и след излизането на Митьо Очите от затвора през 2012 година е направил необходимото, за да има спокойствие и да не създава проблеми. "Той имаше респект от Милен Димитров, и операциите, които бяха организирани, бяха достатъчно добре планирани", посочи Цветанов.

"Политическата намеса е демонстративното, назидателното уволнение на Милен Димитров от "Експеримента Йовчев". Заповедта му за уволнение беше сложена за назидание пред състава, на входа на областната дирекция", коментира той.

"Каква по-хубава политическа закрила, когато разбиеш един сектор? В периода 2009-2013 година в БОП- Бургас работиха 25 служителя, в момента те са не повече от 6-7. Как може да има ефективност в тази борба, когато си съсипал този сектор?", заяви той.

По думите му, държавата полага максимални усилия, за да противодейства на престъпността в Слънчев бряг. "Мерките, които са взети за командироване на над 700 служители от вътрешността на страната трябва действително да гарантират сигурността и да се противодейства на подобни възраждащи се елементи", каза още Цветанов в ефира на бТВ, цитиран от "Фокус"

"Когато си ефективен срещу организираната престъпност получаваш най-големите удари, разбира се от всички тези, които обслужват или политически могат да го направят по този начин, че да бъдеш отстранен", допълни зам.-председателят на ПП ГЕРБ.

На въпрос защо не престава да битува мнението за чадър от страна на полицията или си затваря очите, за да няма сама проблеми с подобни групировки Цветанов обясни: "Чадърът, който се реализира, е с политическите действия, които се предприемат със законодателни и управленски решения. Цветлин Йовчев направи точно това", поясни Цветанов.

По думите му, ще бъде изискано от парламентарната вътрешна комисия да се види как е уволнен Милен Димитров. "Възстановяването на това, което беше разградено – ще мине поне още близо година. Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова и нейният екип се стараят максимално да противодействат, но представете си какъв е ресурсът, с който те разполагат при положение, че такива знакови служители са извън системата", допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай