Цветанов готов да се извини на Мирослава Тодорова

Цветанов готов да се извини на Мирослава Тодорова | StandartNews.com

Цветанов бе категоричен, че не той е предложил Слави Бинев за председател на комисията по култура в парламента

София. "Готов съм да се видя с Мирослава Тодорова и да й се извиня. Има дело, защото тя се почувствала засегната". Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в сутрешния блок на бТВ.

"Имал съм и по-емоционални изказвания, които може би не е трябвало да правя като вътрешен министър. Бих говорил с нея, за да постигнем консенсус. Не се съмнявам в нейната компетентност", обясни той.

България и Румъния са влезли заедно в ЕС и двете са имали мониторинг в сектор правосъдие, но в момента съседката ни изпреварва в доста отношения, каза Цветанов.

От ГЕРБ водят диалог с Реформаторския блок и са готови да подкрепят предложенията на правосъдния министър Христо Иванов за реформи в съдебната система. "Ще му осигурим политическата подкрепа", коментира депутатът по повод Иванов и неговата визия за промените.

Няма как изпълнителната или законодателната власт да се меси в съдебната, подчерта Цветанов. Нужни са реформи и от гледна точка на препоръките от Европейската комисия, и на това, което и има като усещане в обществото, каза още той.

Цветанов коментира и проблемите в Спешна помощ, които новото правителство иска да разреши. „Здравният министър Петър Москов също говори с емоция спрямо лекарите от Спешна помощ, които отиват в ромските махали. Той трябва да защити хората си, когато отиват да помогна, а ги посрещат с агресия. Реформите са необходими. Сегашният министър на правосъдието има визия за реформи и трябва да бъде подкрепен. Вярвам, че с реформаторите ще имаме съгласие да го подкрепим", обясни той.

Цветанов бе категоричен, че не е предлагал Слави Бинев за шеф на Комисията за култура и медии. „Накрая стана така, че ПФ имаха две комисии, а искаха и трета. Светлин Танчев и Румен Йончев от БДЦ отказаха да дадат Комисията за еврофондовете и се стигна Комисията за култура и медии. Очаквам ПФ да дадат отговор на въпроса дали Слави Бинев трябва да се оттегли. Това може да стане по два начина - по негово желание или ако от партията му решат", обясни депутатът от ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай