Цветанов: ГЕРБ предлага избори между 6 и 13 ноември

Цветанов: ГЕРБ предлага избори между 6 и 13 ноември | StandartNews.com

От ГЕРБ предлагаме датата на президентските избори да бъде 6-13 ноември. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов, цитиран от "Фокус".

„Днес на Председателски съвет поставих въпроса за предстоящите президентски избори и датата, която предлагаме от ГЕРБ, която намира подкрепа във всички парламентарни групи с изключение на „БСП лява България" и чакаме все пак отговори от ДПС", обясни той.

„Знаете, че подготовката за едни избори има все пак една хронограма, която е от 60 дни, когато стартира подготовката", добави Цветанов.

Във връзка с обвиненията на БСП, че от ГЕРБ искат да си почиват през август месец, Цветан Цветанов заяви, че от тази гледна точка твърдението им е несъстоятелно. „Дори мога да ги поканя, ако искат, да направим съвместно обиколки в цялата страна, както миналата събота и неделя бях в няколко общини в Шумен, където приехме над 250 членове, които са български мюсюлмани и около 400 нови членове, така също тази неделя предвиждам да посетя Смолян и няколко общини в Смолянска област. Така че да заповядат и ако издържат на това темпо, ще ги поздравя", заяви Цветанов.

По отношение на бюджетната процедура за 2017 г., Цветанов коментира, че са разговаряли както с финансовия министър, така също и с председателя на Бюджетната парламентарна комисия Менда Стоянова. „Комисията си работи, няма абсолютно никакъв проблем или тълкуване в тази посока, че би могла да се наруши бюджетната процедура. Бюджетът ще бъде приет предполагам в края на ноември месец, както е обичайно", заяви Цветанов. По думите му, няма да се налага ваканция за президентските избори, но това ще бъде решено с останалите парламентарни групи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай