Цветанов прочете присъдата на страната! Прогнозата

Коя ще е новата коалиция и още дълго ли ще сме в криза

Цветанов прочете присъдата на страната! Прогнозата | StandartNews.com

Поради липсата на парламентарен контрол, в момента сме свидетели на един монолог от страна на изпълнителната власт и няма абсолютно никакъв диалог, за да се чуват теми, които действително вълнуват хората. Това каза в „Делници“ по "Евроком" председателят на "Републиканци за България" Цветан Цветанов.

Толкова чести парламентарни избори обаче не променят нищо и не очертават хоризонти, категоричен бе Цветанов и допълни: „В последните няколко мандата в парламента виждаме все повече популизъм. Когато знаеш, че мандатът е много кратък, нито имаш възможност да направиш реформи, нито да реализираш управленска програма.

Дава ти се възможност да станеш част от този популизъм, за да може да „облъчваш“ и да привличаш, евентуално, електорална подкрепа за едни нови предсрочни избори.Знаете ли какво ми прави впечатление? Почти всички партии говорят как ще се явят на избори, но никой, като че ли, още не е представил програма, по която ще работи, за да може да мотивира хората да гласуват“.

Цветанов посочи, че в следващия парламент вероятно ще има подобно разположение на партиите като досегашното и едва ли ще се постигне някакво съгласие. „Целият фокус на тази предстояща кампания, предполагам, ще е в подготовката за местния вот и хората ще се ориентират повече за нещо, което би могло да се случи в страната след провеждането му“.

Цветан Цветанов прогнозира, че това няма да е последният парламентарен вот за тази година, но бе категоричен, че предстоящите местни избори ще бъдат най-важните. „След местните избори определено ще има друга светлина, но тя няма да бъде толкова силна, за да може да кажем, че сме решили проблемите и политическата криза е отминала. Аз съм убеден, че поне още година и половина ще имаме политическа криза“.

 Той припомни, че на лидерската среща между ГЕРБ, ДПС и БСП в края на миналия парламент, бе направена заявката, ако след изборите пак има невъзможност да се състави правителство, именно ГЕРБ, ДПС и БСП да са партиите, които да формират управленски мандат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай