Цветанов на траурната церемония в памет на Буш

Зам.-председателят на ГЕРБ е на работно посещение в САЩ

Цветанов на траурната церемония в памет на Буш | StandartNews.com

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов присъства на държавната траурна церемония в памет на 41-ия президент на САЩ Джордж Х. У. Буш. Цветанов е на работно посещение в САЩ, съобщиха от централата на ГЕРБ.

Траурната церемония се състоя на 5 декември в Националната катедрала на Вашингтон. На нея присъстваха всички бивши американски президенти - Джордж У. Буш, Барак Обама, Бил Клинтън и Джими Картър, както и настоящият президент Доналд Тръмп. Участваха и редица световни лидери като канцлера на Германия Ангела Меркел, президентът на Полша Анджей Дуда, принц Чарлс и кралят на Йордания Абдула Втори.

По време на близо двучасовата церемония бяха припомнени значими моменти от живота на Джордж Х. У. Буш - едва 18-годишен става военен пилот по време на Втората световна война, по-късно става дипломат, политик и държавник с решаваща роля в световните дела след края на Студената война. В своята траурна реч синът му Джорж У. Буш, 43-и президент на САЩ, го определи като "лидер с интегритет и кураж, действащ с любов в сърцето си към своя народ. Когато историческите книги за Джордж Х. У. Буш бъдат написани, те ще го опишат като велик президент на Съединените щати - дипломат с рядко срещани качества, върховен главнокомандващ с отлични постижения, джентълмен, изпълняващ задълженията си с достойнство и чест".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай