Цонев посече Ив. Кръстев и Прокопиев.Разкри връзките с Валентин Златев

"Промяната“ искат за манипулират изборите с машините, коментира зам.-председателят на НС

Цонев посече Ив. Кръстев и Прокопиев.Разкри връзките с Валентин Златев | StandartNews.com

"Промяната“ искат за манипулират изборите с машините. Те прилагат различни трикове, за да спъват приемането на промените в Изборния кодекс. Това заяви зам.-председателят на НС Йордан Цонев в интервю за агенция ПИК.

"Ако им уйдисаме на акъла, трябва да правим избори, докато дойдат да управляват те. Ако им уйдисаме на акъла, всички партии, които не сме присъдружни на кръга "Капитал", не са проксита на кръга „Капитал”, трябва да сме в миманса, да сме декор в парламента и това го гледаме вече много години. Ако управляват техните проксита, всичко е морално, вкичко е законно, всичко е ОК. Ако народът избере друго, други форми на коалиционно управление, тогава това е неморално, това е статукво. Може ли да си представите каква наглост е това! Двадесетина говорещи глави от същия кръг обикалят всички значими телевизии от изборите насам, за да разказват една и съща приказка от изборите насам – как този парламент не може да излъчи кабинет. Защото народът е пратил тук т.нар. партии на статуквото с мнозинство. Обаче те смятат, че те смятат, че тази опция, която народът е осъществил с вота си, е несъществена. Това на практика е суспендиране”, коментира Цонев.

Политическата криза е абсолютно изкуствено предизвикана, смея да твърдя изцяло, 100 процента от кръга "Капитал“, отсече Йордан Цонев.

"Иван Кръстев не го намесвайте. Той има по-спешни задачи. Например - да мие лицето на Иво Прокопиев пред нашите американски партньори. Лицето на Прокопиев е доста поизцапанко от намеса във властта като задкулисен играч“, продължи зам.-председателят на ДПС.

Втората задача на същите проксита е да пазят съученика и приятел на Иван Кръстев - Валентин Златев. Това виждам от вчера, каза още Цонев.

Вижте изказванията и на Красен Станчев като дългогодишен шеф на Института за пазарна икономика, който е част от въпросния кръг, в подкрепа на това което се случва с горивата и износа на „Лукойл”. Ние внесохме законопроект, с който искаме да се забрани експортът на горива, които са произведени в "Лукойл”, защото европейската директива забранява това. Но виждаме, че основни играчи от кръга „Капитал” бранят този износ, подчерта Йордан Цонев. И това ни навежда на мисълта за приятелски взаимоотношения, може би на съученици.

"Ние имаме сериозни съмнения, че този кръг защитава интересите на нашите евроатлантически партньори, това е един камуфлаж“, подчерта още Йордан Цонев.

"Няма да ни стигне цял ден да разплитаме връзките на кръга "Капитал“ с руски или китайски инвеститори. Имам предвид дългите връзки още от времето на Дянков“, припомни Йордан Цонев.

"Няма да ни стигне цял ден да разплитаме връзките на кръга "Капитал“ с руски или китайски инвеститори. Имам предвид дългите връзки още от времето на Дянков“, припомни Йордан Цонев.

"Знам всичко от първия ден. Това е тема за семинар“, каза Цонев, попитан кой и кога е създал Иво Прокопиев.

Той отново отбеляза, че медийният кръг около "Капитал“ в момента пречи на нормалния политически дебат. Вместо да се говори кой с кого би могъл да сформира кабинет, се говори кой с кого нямало да го направи.

"Тяхното желание е да овладеят съдебната система, за да я направят зависима. А нашито желание е да я направим независима“, завърши Йордан Цонев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай