Цонев нокаутира Рашков. Проверка с дрегер

Каза му да си изяде дипломата на площада

Цонев нокаутира Рашков. Проверка с дрегер | StandartNews.com

Лют скандал в парламента при дебатите по второто четене на Изборния кодекс.

Зам.-председателят на НС Йордан Цонев срази бившия вътрешен министър Бойко Рашков и заяви, че ще извика да направят проверка с дрегер.

"Ако аз бях вътрешен министър и бях арестувал лидера на опозицията и съдът ми беше казал, че съм го арестувал незаконно, щях да си подам оставката и да си изям дипломата на площада", обърна се Цонев към Рашков и му напомни, че той не го е репликирал от място.

"Не се обиждаме, когато говорите от трибуната, защото сте обикновен лъжец", заяви Цонев в отговор на нападките на Бойко Рашков.

Поведението на Рашков, който подвикваше от мястото си, стана повод Цонев да се обърне към него с думите: "Ще извикам да направят проверка с дрегера".

Повод за острата реакция на Йордан Цонев станаха поредните манипулации и внушения за Бойко Рашков по адрес на ДПС. "Ставаме свидетели как тези, които са купувачи на гласове, говорят за честни избори. Говорите за честни избори с престъпни практики. Срещу вас има дела. Фалшифицирате дори медицински документи, за да организирате подвижни секции. Така беше избран вашият лидер", заяви Бойко Рашков от трибуната на парламента.

"С вас водим битката по закон, защото ако искате да спрете купуването на гласове, това не става с милиционершщина, а по закон",  контрира Йордан Цонев.

Напрежението в залата нарасна още повече след като Асен Василев от ПП излезе с предложението да се тестват всички депутати с дрегер.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай