Цонев: Коригирахме бюджета, намалихме инфлационните поражения

Философията на бюджета, който гласувахме 230 народни представители от 230 присъстващи, беше изцяло сменена

Цонев: Коригирахме бюджета, намалихме инфлационните поражения | StandartNews.com

Започнаха изказвания на тема бюджет, които са абсолютно некоректни, тъй като се правят от колеги, на които това не е професионалната сфера. Това коментира в пленарната зала зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев, зам.-председател на Бюджетната комисия в НС.

Това, което приехме, е нов бюджет. Защото философията на бюджета, който гласувахме 230 народни представители от 230 присъстващи, беше изцяло сменена, припомни зам.-председателят на ПГ на ДПС.

Това се вижда много ясно. Правя това уточнение, тъй като се говорят неистини. Бюджетът, който приехме с пълен консенсус, е нов бюджет, защото философията му е абсолютно различна от тази на внесения бюджет, каза още Цонев.

Внесеният бюджет не отчиташе инфлацията, той имаше грешна икономическа и фискална политика, която щеше да взриви допълнително инфлацията. И ние го коригирахме. Намалихме инфлационните поражения върху бизнеса и хората, категоричен бе Йордан Цонев.

Няма какво тук да умуваме, как бил гласуван бюджетът на правителството с 230 гласа. Не, бюджетът на опозицията! Така, както и миналия септември беше гласуван бюджетът на опозицията с пълен консенсус. И затова трябва да бъдат похвалени управляващите - защото разбраха, включително и финансовия министър, който ни го каза в прав текст, че това е правилният подход. Дайте да не правим еквилибристики от едно постижение на цялата зала, призова той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай