Петък,

Цонев: Коригирахме бюджета, намалихме инфлационните поражения

От: Агенция Стандарт -
1386
Цонев: Коригирахме бюджета, намалихме инфлационните поражения
A
A
A

Започнаха изказвания на тема бюджет, които са абсолютно некоректни, тъй като се правят от колеги, на които това не е професионалната сфера. Това коментира в пленарната зала зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев, зам.-председател на Бюджетната комисия в НС.

Това, което приехме, е нов бюджет. Защото философията на бюджета, който гласувахме 230 народни представители от 230 присъстващи, беше изцяло сменена, припомни зам.-председателят на ПГ на ДПС.

Това се вижда много ясно. Правя това уточнение, тъй като се говорят неистини. Бюджетът, който приехме с пълен консенсус, е нов бюджет, защото философията му е абсолютно различна от тази на внесения бюджет, каза още Цонев.

Внесеният бюджет не отчиташе инфлацията, той имаше грешна икономическа и фискална политика, която щеше да взриви допълнително инфлацията. И ние го коригирахме. Намалихме инфлационните поражения върху бизнеса и хората, категоричен бе Йордан Цонев.

Няма какво тук да умуваме, как бил гласуван бюджетът на правителството с 230 гласа. Не, бюджетът на опозицията! Така, както и миналия септември беше гласуван бюджетът на опозицията с пълен консенсус. И затова трябва да бъдат похвалени управляващите - защото разбраха, включително и финансовия министър, който ни го каза в прав текст, че това е правилният подход. Дайте да не правим еквилибристики от едно постижение на цялата зала, призова той.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички