Цонев: ГЕРБ се удавиха в скандалите

Институциите трябва да си говорят и да работят заедно, каза зам.-председателят на ПГ на ДПС

Цонев: ГЕРБ се удавиха в скандалите | StandartNews.com

ГЕРБ направи положителни неща. Но те се удавиха в скандалите и некопетентността.
ГЕРБ направиха груба политическа грешка с Обединени патриоти и сега си плаща цената. Тази теза защити зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев в предаването "Беновска пита" на Канал 3.

ДПС контролира патриотите, защото те са във властта. ДПС контролира Министерски съвет, защото движението е в парламента, каза още Йордан Цонев. И припомни: "Казахме още при стъпването на Валери Симеонов на тази позиция, че той няма място в изпълнителната власт."

Когато започна скърцането между президентството и управляващите, предупредихме, че българските граждани ще трябва да плащат за войната. Институциите трябва да си говорят и да работят заедно, каза още Йордан Цонев. Той прогнозира, че кризата ще прерасне в политическа.

Йордан Цонев бе категоричен, че движението не използва ситуацията в страната като летящ старт към властта. "Не се стремим към властта по много причини. Системите не функционират добре, нищо, че има добри икономически показатели. Те се дължат на взимането покрай Европа. Парите, които се изливат в тези системи са като каца без дъно. ДПС затова не се стреми към власт, но се стремим към това, всички да разберат, че има проблем. Последните 10 години, имаме криза. България върви без посока в тъмното", коментира зам.-председателят на ПГ на ДПС.

Началото на този век до края на 2007 година, българското обществото имаше 2 ясни цели: как да скъса с миналото и как да се свърже с НАТО и Европейския съюз. Когато ги имаше, който и да дойдеше на власт, вървеше в една посока със своите програми, сега не е така. Ние искаме страната бъде ориентирана в една посока, подчерта Йордан Цонев. Припомняме, че повече от месец ДПС апелира за обединение около национални приоритети.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай