Цонев: ДПС има особена чувствителност към насилието

Поиска справедливост чрез закони и присъди

Цонев: ДПС има особена чувствителност към насилието | StandartNews.com

Ние от ДПС, които имаме особена чувствителност към насилието, към полицейщината, към бруталността на облечените във власт, категорично осъждаме това, което се е случило пред Министерски съвет. Това каза зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев при изслушването на МВР шефа Бойко Рашков за полицейското насилие, упражнено по време на миналогодишните антиправителствени протести.

Според него депутатите трябва ярко да осъдят тази проява, да се извинят, независимо дали се били на власт или не, за полицейското насилие. "За това, че гледахме наши деца да бъдат не бити, а поругани. Затова, че изобщо сме допуснали да може в Европейска България това да се случи", каза Йордан Цонев.

Според него полицейското насилие и бруталността имат корени в България. "Защо се връщаме към бруталното насилие на Възродителния процес, защо се връщаме към бруталното насилие на комунистическия режим? Защото народ, който не е прочел миналото си, който не го е анализирал и не го е осмислил, няма бъдеще. Има проблеми с бъдещето. Разбирате ли, че ние имаме проблеми с бъдещето", каза още Цонев.

По думите му полицейското насилие и полицейщината имат традиции в държавата и затова са виновни всички.

"Ние намерихме ли сили след 10 ноември по един категоричен начин да осъдим всичко, което се е случило преди това. Не думи, на дела, със закони, с присъди?", попита още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай