Цирк! Борисов разкри скандални думи при ареста му

И каза също какви да са правата на главни прокурор

Цирк! Борисов разкри скандални думи при ареста му | StandartNews.com

"Да, имаме проблеми с корупцията. Вижда се в последните две години". Това заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Само в последните две години ли?", го попита водещата Цветанка Ризова, а той отговори:

"Не само. Мисля, че още от турското робство имаме. Ние дойдохме 2009 г. да управляваме на базата на същите приказки за корупцията, ако върнете лентите назад. Затова говоря за нов граждански договор. Крум Зарков да ни даде документ в следващия парламент на 2 април, той трябва да ни приготви един документ, който да гледаме, да одобряваме. Не може главния прокурор да бъде недосегаем, не може да не бъде разследван".

"Прокуратурата в момента брани Кирил и Асен. С неадекватното си действие по тях. Наруши ли Кирил Петков Конституцията и стана ли министър в нарушение на закона? Стана. Изтече ли класифицирана информация от Министерски съвет? Изтече. Разработки има ли по това как такива милиарди отидоха към Лукойл? Как за газ, който струва 100 лева, платихме 130 лева. Или защо не се ангажираха слотовете в Гърция, а през Турция дойде газа.

Толкова работа имат, а в момента не си я вършат с тях. Принципът не е важен - дали е Гешев, Рашков, Татарчев, трябва да има законен и конституционен начин, ако той извърши престъпление - фигурата главен прокурор, да има орган, който да го разследва. Защото беззаконието на Рашков към нас кой го разследва? Идват, обръщат ни къщата и двора наопаки, не намират нищо, защото нямат какво да намерят.

И въпреки всичко, полицаите казват: "Разпоредиха ни, за да ви изведем само да ви снимат с белезниците". Много сигнали сме подали в прокуратурата. И ние като Асен Василев, който при вас каза, че е подал сигнал в американското посолство, и ние подаваме. Аз знаех за "Магнитски" преди това. Аз бях три пъти за пет дни в американското посолство", уточни бившият премиер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай