ЦИК: Радев води с 25,9%, Цачева – 21,5%

ЦИК: Радев води с 25,9%, Цачева – 21,5% | StandartNews.com

Преброяването на 44% от протоколите показва увеличаване на разликата между първите двама кандидати. Това сочат междинните резултати на ЦИК към 5:30 сутринта.

При 44% обработени протоколи на секционните избирателни комисии генерал Румен Радев води с 25,93% спрямо 21,56% за Цецка Цачева. Избирателната активност е 44,8%, но към 17 часа вчера.

По-късно днес Централната избирателна комисия ще съобщи и по-точни данни.

Един процент разлика между Радев и Цачева. Това показват данните от паралелно преброяване на Маркет линкс, поръчано и финансирано от bTV.

Кандидатът за президент на БСП и Инициативен комитет генерал Радев получава 24,4% от доверието на българите. Цецка Цачева от ГЕРБ е събрала 23,4 на сто от вота.

На следващо място с малко над 15% е Красимир Каракачанов и Обединените патриоти. Четвърти по вот се нарежда бизнесменът Веселин Марешки, който събира над 10 на сто от доверието на хората.

На пето място е Трайчо Трайков от Реформаторите със 6,6 на сто. Така нареченият протестен вот "не подкрепям никого" пък е предпочетен от 5,5% от българите.

Според паралелното преброяване на Маркет линкс избирателната активност на изминалия първи тур на президентските избори е била 56%.

48,2% пък е активността на референдума. И на трите въпроса българите преобладаващо подкрепят въпроса за по-ниската партийна държавна субсидия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай