Сряда,

Цар Симеон се появи! Тежка дума за вота и еврото

От: Редактор -
3185
Цар Симеон се появи! Тежка дума за вота и еврото
A
A
A

Много е важно да има една позитивна кампания, защото само с критика на опонентите до никъде не се стига. Това заяви в интервю за БГНЕС Симеон Сакскобургготски, цар на България (1943-1946 г.) и министър-председател (2001-2005 г.).

„Партиите трябва да казват на гражданите какво целят, какво са постигнали и какво биха постигнали, отколкото само да критикуват и да атакуват опонентите. С критика не се стига до никъде“, подчерта Симеон Сакскобургготски.

На въпрос дали след тези пети парламентарни избори в рамките на две години ще може да се състави правителство, Симеон Сакскобургготски отговори: „Да изчакаме деня след изборите. Колкото повече хора гласуват, толкова по-автентичен ще е резултатът. Това също е много важно, защото иначе се изкривява политическата картина“.

Бившият премиер призова участниците в изборите към благоприличие. „Бих използвал една старомодна дума да има благоприличие и всички да сме малко по-позитивни едни към други“, каза Симеон Сакскобургготски.

По отношение на забавянето на влизането на България в еврозоната, той припомни, че това е била основна цел още преди 20 години. „По времето на моето управление като премиер и след това по време на тройната коалиция мечтата и целта беше да приемем еврото през 2013 г.

Сега сме 2023 г. и говорим за 2025 г. Еврото щеше да ни интегрира още повече в европейското семейство…, но трябва воля, желание и мотивация“, категоричен е Симеон Сакскобургготски. 


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com