Цачева: Ще подкрепим трите предложения на президента

Цачева: Ще подкрепим трите предложения на президента | StandartNews.com

София. "Предложението на Росен Плевнелиев за референдум е най-добрият начин хората да се произнесат по толкова важни въпроси. Ние ще подкрепим и трите му предложения". Това заяви Цецка Цачева от ГЕРБ в "Денят започва" по БНТ. "Това са наши отдавнашни искания. Хората наистина трябва да получат своите права", добави още тя по повод искането на президента Росен Плевнелиев за референдум.

"Не искам да коментирам думите на Михаил Миков. Уважавам го като председател на парламента, но дайте да си говорим за нещо по-съществено", каза тя. И продължи с думите: "Щеше да има рестарт на АЕЦ "Белене", заплатите щяха да станат 1000 лева, щяха да се открият 250 000 работни места. Крайно време е тройната коалиция да се вслуша в гласа на хората".

Не мисля, че вотът на недоверие е с предизвестен край, категорична бе Цачева и уточни, че огромен проблем е битовата престъпност в страната. "Полицаите охраняват НС и се опитват да се справят с бежанската криза. Населените места на България остават без охрана и закрила. Скандалът с подслушванията също е голям. Паралелът със случая "Галерия" се набива в очи. Това е начин на действие на управляващите", обясни депутатката.

Днес избухна поредният скандал на политическата сцена.Новите данни за подслушването на Цветан Цветанов ги чух преди малко, в движение, от адвокат Менко Менков. Това показва, че незаконно са били подслушвани телефоните и разговорите на Бойко Борисов, други хора от ГЕРБ, европейски политици от ЕНП. Повече информация не мога да ви дам, каза Цачева по повод изнесените данни тази сутрин, които показват, че Цветан Цветанов е подслушван през последните два месеца.

От своя страна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви пред "Фокус", че е привърженик на референдума и не вижда нищо лошо да се проведе. "Ако парламентът не се съгласи, ние ще инициираме подписка и ще го направим", добави той.

„Все пак нека българските граждани да имат правото да кажат своето мнение по тази толкова злободневна тема вече 20 години – купуване на гласове, манипулация на избори", каза още Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай