Цачева поднесе цветя на паметника на Васил Левски в Димитровград

Цачева поднесе цветя на паметника на Васил Левски в Димитровград | StandartNews.com

Председателят на парламента Цецка Цачева поднесе цветя на паметника на Васил Левски в Димитровград, Сърбия.

Цачева ще участва в Белград в Третата конференция на парламентаристите от дунавските държави. Форумът ще се проведе на 22 юни 2015 г. в Националното събрание на Сърбия.

Третата конференция на парламентаристите от дунавските държави ще започне с приветствие на председателя на Националното събрание Мая Гойкович.

Парламентаристите от дунавските държави ще дебатират по три основни теми – управление на водите и предотвратяване на наводнения в басейна на река Дунав; развитие на железопътния, сухопътния и въздушния транспорт в Дунавския регион; инвестиции в изследванията и науката като движеща сила за развитието на Дунавския регион. На форума ще бъде представен и проектът "Насърчаване обучението на ромите в Сърбия".

Третата конференция на парламентаристите от дунавските държави ще завърши с приемане на съвместна декларация. Общото изявление ще бъде изготвено в съответствие с основните принципи на Стратегията на Европейския съюз за Дунавския регион. Документът ще очертае необходимостта от по-нататъшно икономическо развитие на Дунавския регион чрез разработване на политики за защита на околната среда и ефективно енергийно управление, за по-нататъшно модернизиране на транспортните мрежи и развитие на сътрудничеството в областта на сигурността.

По време на форума председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще има двустранна среща с председателя на Националното събрание на Сърбия Мая Гойкович.

В конференцията ще вземат участие парламентарни делегации от Австрия, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Германия, Унгария, Румъния, Молдова, Черна гора, Сърбия, Словакоя, Словения и Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай