Цачева: Миграцията е изпитание за европейските политици

Цачева: Миграцията е изпитание за европейските политици | StandartNews.com

Миграцията се е превърнала в драматично изпитание за политическата мъдрост, за истинското лидерство и за отговорността пред бъдещите поколения. Това заяви председателят на Народното събрания Цецка Цачева в Люксембург. Там тя участва в Конференцията на председателите на парламенти на държавите-членки на Европейския съюз. Форумът се провежда на 23 и 24 май, съобщава БГНЕС.

Управлението на миграционните потоци, укрепването на Европейския съюз, ролята на националните парламенти и интерпарламентарното сътрудничество, както и гарантирането на сигурността на гражданите при едновременно зачитане на основните свободи, са основните теми на председателската конференция.

Никой няма илюзии, че става въпрос за глобална тенденция на повишена миграция към високоразвитите страни и най-вече към Европейския съюз като общност на страни, приели високи стандарти на социална защита и икономически просперитет, сподели тя.

Необходимо е изработването на единна европейска миграционна политика, която да гарантира трайно и предвидимо управление на миграционните потоци. Тази необходимост се засилва още повече от нарастващите негативни нагласи в европейските страни по отношение на имиграцията, посочи още Цачева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай