Тройна охрана за Ахмед Доган

Оставиха Сокола да почива в дома си, никой не влиза с кола в къщата му

Тройна охрана за Ахмед Доган    | StandartNews.com

София. Охраната на лидера на ДПС Ахмед Доган е утроена след нападението срещу него в НДК, научи "Стандарт". Домът му на улица "Стар беловодски път" в столичния квартал Бояна се пази от униформени гардове на НСО отвън, поне четирима служители на службата има и вътре, а отделно частна охрана се грижи за личната му неприкосновеност.

Имението му, известно като "Сарая", отделно се контролира от мощна система за видеонаблюдение, която обезопасява всеки ъгъл на външната ограда, вътрешния двор и самата жилищна част. През неделния ден Сокола очевидно бе оставен на спокойствие, видя екип на "Стандарт". Никакви посетители не смущаваха почивката му. Единствено охранителите на НСО се сменяха на караулката. Едва в ранния следобед пристигнаха трима мъже с частен "Фолксваген Голф". Те показаха служебни карти на пазача отпред и бяха допуснати в Сарая, но оставиха автомобила си отвън. Единствено служебните коли на НСО преди това влизаха и излизаха на два пъти от дома на Сокола. Към 15 ч от имението последователно излязоха БМВ и "Ауди" Q7. Наши източници довериха, че това са хора от ДПС, които са били на Осмата национална конференция в НДК и са гостували на лидера си.

По същото време в централата на партията на бул. "Александър Стамболийски" 145 течеше пресконференция. Доган обаче не се появи там. Никой не го посети преди или непосредствено след организираното събитие на "Стамболийски". Въпреки засилените мерки за сигурност в жилището на самия Доган и извън него цареше пълно спокойствие. Дори на оградата се появиха два пауна. Птиците предизвикаха истински интерес сред минаващите покрай къщата планинари. Хората дори се спираха и си правеха снимки пред входа на Сарая, без да бъдат обезпокоявани от охраната.

Освен за Ахмед Доган в момента от НСО охрана осигуряват и на още шестима политици. Това са експрезидентът Георги Първанов, вицепремиерът Цветан Цветанов, бившият премиер и лидер на БСП Сергей Станишев, лидерът на РЗС Яне Янев, както и депутатът от БСП Румен Петков. Всички те се охраняват допълнително от държавните гардове заради заплахи за живота им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Автор Рени
Коментирай