Сряда,

Триумф на Борисов! Пак оглави най-важната класация

От: Иван Ангелов, сн. БНТ, архив -
1565
Триумф на Борисов! Пак оглави най-важната класация
A
A
A

Бойко Борисов е политическият лидер у нас с най-голямо доверие, показва проучване на социологическата агенция "Маркет линкс", чиито резултати бяха огласени по бТВ.

Лидерът на ГЕРБ има доверието на 24% от анкетираните. Отношението към него е непроменено спрямо това от преди месец.

Втори е Кирил Петков от ПП-ДБ. За месец той увеличава с 2 процентни пункта доверието си и през април се ползва с подкрепата от 19%.

Костадин Костадинов от „Възраждане“ има 18% доверие. През март регистрираното доверие към него е било 19%.

Другият съпредседател на „Продължаваме промяната“ Асен Василев е на четвърта позиция. Той има 18% доверие. Христо Иванов е на пета позиция сред лидерите на парламентарните партии. Той има 17% доверие. И запазва позициите си.

Следва Мустафа Карадайъ – 16%. През март „рейтингът“ на лидера на ДПС е бил 14%.

Председателят на БСП Корнелия Нинова е с 13% доверие. През март социолозите са регистрирали 14% доверие.

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов увеличава с 2 пункта доверието към себе си. През април за него са отчетени 12%, през март – 10%.

В подкрепата и за лидерите, и за партиите няма големи промени спрямо периода преди изборите, коментира Добромир Живков от "Маркет линкс".

Според него електоралната мобилизация показва, че българите не се страхуват чак толкова от нови предсрочни парламентарни избори. 54% от анкетираните са посочили, че ще гласуват, ако скоро отново има парламентарен вот.

„Имаме сходен резултата с този, който отчитахме преди изборите. Основният извод е, че при евентуални нови избори – дори през юли, не може да очакваме съществен срив в избирателната активност. По-скоро тя ще е сходна на тази от изборите на 2 април“, уточни Живков.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com