Тръгна маратонът на ГЕРБ за евровота

От Велико Търново Цветанов даде старт на "Европа в нашия дом"

Тръгна маратонът на ГЕРБ за евровота | StandartNews.com

Предизборният маратон на ГЕРБ за Брюксел тръгна от Велико Търново. В старата столица вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов даде стар на гражданския диалог "Европа в нашия дом".
На поредица от срещи ще бъде представено развитието на различните населени места в съответния регион и как европейската солидарност е допринесла за това.
ГЕРБ ще покаже как изпълнява ангажиментите си, зам.-председателят на управляващата партия. Той качи събитието на живо в профила си във Фейсбук.
Всеки трябва да знае какви са нашите ползи от членството в ЕС и какво получаваме като солидарност, подчерта Цветанов.

Над 700 млн. лв. от силна и обединена Европа отиват за образоваието ни, продължи председателят на ПГ на ГЕРБ. "Когато говорим за образование и "Европа в нашия дом", всеки един от нас трябва да знае какви са ползите от членството ни в ЕС и какво получаваме ние като солидарност, защото за 2018 и 2019 година 500 училища ще бъдат модернизирани, ще бъде подобрена образователната инфраструктура, а средствата, отпуснати по оперативна програма "Региони в растеж", възлизат малко над 700 милиона лева. Това са средства, които са ни предоставени от силна и обединена Европа", изтъква Цветан Цветанов.

Много е важно в този диалог темата образование да бъде тема, която да обединява всички нас. Разработихме механизъм за тези деца, които са извън образователната система да намерят място там, където е тяхното бъдеще и затова този механизъм даде възможност почти 40 000 деца да бъдат върнати в образователната система и да имат бъдещ равен старт, припомни зам.-председателят на ГЕРБ. И продължи: "Много е важно да се знае, че инвестициите в образованието са инвестиции в бъдещето. Ето защо вярвам, че възнагражденията на българския учител в края на този управленски мандат ще бъдат увеличени двойно. Предвидените инвестиции за това са в рамките на 1,380 млрд. лв. Децата трябва да бъдат образовани и точно затова няма как да не обвържем тази национална политика с европейското присъствие".

Заедно с Цветанов в Аулата на Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий" бяха просветният министър Красимир Вълчев, неговите заместници Таня Михайлова и Деница Сачева, зам.-председателят на образователната комисия в парламента Галя Захариева, както и кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов и областният управител на Велико Търново проф. Любомира Попова.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай