Събота,

Транспортният министър с подарък за шофьорите

От: СТАНДАРТ -
Транспортният министър с подарък за шофьорите
A
A
A

Транспортният министър Николай Събев изненада шофьорите с важна новина за екостикерите. Министерството на транспорта и съобщенията ще следва политиката на премахване на всички излишни документи, които се дават на хартия и затрудняват общественото. В това число влизат и ненужните екостикери за автомобилите, каза Събев по време на парламентарния контрол.

Удостоверяването на категорията и стандарта на автомобила следва да се извършва с един идентификационен знак  - свидетелство за регистрация на автомобила, обяви министърът.

"Към момента установената у нас система, която проверява и гарантира, че превозното средство отговаря на определена категория стандарти, включва свидетелство за регистрация и знака за проверка на техническата изправност на пътнотранспортно средство. Според приетите изменение и допълнение в Наредбата са извършени инвестиции от страна на пунктовете за извършване на годишни технически прегледи", поясни той, като допълни, че по тази причина през следващите две седмици с министъра на е-управлението Божидар Божанов ще преценят по какъв начин могат да бъдат  използвани вече направените инвестиции.

Според него сред възможните варианти се нареждат използването на други вече изградени системи с подобен капацитет или подобряване на установената с Наредбата такава.

"Убедени сме, че не трябва да има паралелни дублиращи се системи, а единна ефективна такава, която да помага на гражданите да се ориентират лесно", каза Събев. 

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички