Тръгва чистка в енергетиката

Асен Василев намекна за персонални промени на някои от подчинените си

Тръгва чистка в енергетиката | StandartNews.com

София. В енергийния сектор на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма предстои чистка. това стана ясно от казаното от министър Асен Василев на пресконференция в Министерския съвет.

"Кредитът на доверие към хората, които досега са работили в Министерството на енергетиката и в енергийния сектор вече е изчерпан", обяви Василев. И поясни, че това означава, че ще има персонални промени и много скоро ще се разбере какви ще бъдат те.

По отношение на повишаването на цената на тока, за което все по-често се говори напоследък, енергийният министър заяви, че това, което НЕК и Енергийният системен оператор са подали като заявка към ДКЕВР, трябва да бъде отчетено и ще бъде отчетено. "Не са отчетени възможностите за промени в микса, както и допълнителните възможности, които съществуват в системата. Надявам се днес следобед да направим първи преглед, за да може тези числа да станат реалистични", обясни той.

"Очаквам да има ревизия на това, което НЕК, ЕСО и другите държавни дружества са подали като информация. Проверките вече започнаха. Имаме два екипа, които правят диагностика и анализ на електроенергийната система в България, на всички играчи в системата. До средата на май очаквам да имаме първи резултати от тези проверки", съобщи министър Василев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай