Той е изненадата на ГЕРБ за премиер

Президентът връчи мандата

Той е изненадата на ГЕРБ за премиер | StandartNews.com

Кой е изненадата в делегацията, която отиде да вземе мандата на ГЕРБ? Пред президенството са Томислав Дончев и Десислава Атанасова. Но има и трети човек - проф. Николай Габровски. Той ли е готвен за премиер на ГЕРБ - предстои да разберем до минути.

По решение на нашата парламентарна група номинираме за кандидат-премиер проф. Николай Габповски, каза Десислава Атанасова.

Връчвам Ви проучвателен мандат за съставяне на кабинет. Очаквам в 7-дневен срок да предложите състав за кабинет. 

Аз бях номиниран от парламентарната група на ГЕРБ-СДС за кандидат премиер. В момента България минава през множество кризи. Втора година продължава политическата. Ще предложа кабинет, който е по-далеч от политическото говорене и по-близо до експертното, каза проф. Габровски.

Ппроф. д-р Николай Габровски, д.м.н. е неврохирург, началник на Клиниката по неврохирургия в Пирогов.

Д-р Габровски завършва медицина в Медицинска Академия - гр. София през 1996 година. В Клиниката по неврохирургия на университетска болница "Пирогов" е от 1997 година.Оглавява Клиниката през 2011 година.

Проф. Габровски е председател на Българското дружество по неврохирургия от 2018 година. От 2011 година е национален консултант, а от 2018 - главен координатор на експертния съвет по неврохирургия към Министерство на здравеопазването.

През 2021 година проф. Габровски е избран за член-кореспондент на Българската академия на науките (БАН).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай