Тошко Йорданов втвърди тона! Парите за пътища – веднага!

Коментира увъртането на ПП за ремонтите

Тошко Йорданов втвърди тона! Парите за пътища – веднага! | StandartNews.com

„Има такъв народ” втвърди тона към коалиционните си партньори, които днес предадоха шефа на Бюджетната комисия Любомир Каримански и не го избраха за управител на БНБ.

Ние никога не сме си позволявали да залагаме едно нещо за друго за разлика от коалиционните ни партньори, каза лидерът на ПГ на ИТН Тошко Йорданов, малко след като кандидатурата на Любомир Каримански бе отхвърлена в пленарната зала.

ПП със заповед на ДБ и БСП практически заложиха на карта строителството и си позволиха да правят намеци, че ще имаме изгода от тази ситуация като партия, продължи Йорданов. Ако нещо сега се случи по магистралите, отговорността ще е на тези, които са отхвърлили предложението ни, каза Йорданов.

Най-чистото бе парите, които трябва да се платят, да минат с постановление на Министерския съвет и да решим как да се плащат ремонтите на пътищата, допълни той. Йорданов подчерта, че именно заради намеците, че партията им ще има икономическа изгода от плащанията на фирмите, защото ресорният министърГроздан Караджов е техен кадър, ще продължат да настояват и специална комисия в парламента да одобрява всички по-големи плащания към министерствата. Напомни, че не само регионалното министерство било с голям ресурс, 13 млрд. имало и в министерството на иновациите на Даниел Лорер.

В Министерството на финансите не знам как се харчат парите. Това предложение изчиства всички тези въпроси. Любопитно ми е колегите, борци за нулева толерантност към корупцията, дали ще подкрепят това предложение, каза още Йорданов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай